Gratis verzending v.a. € 200,- anders € 6,95
Beoordeeld met een 8.9 uit 2492 beoordelingen
Klantenservice: Bel ons op: 0252 - 419 247

LifeVac Anti Verstikkingsapparaat een must have

De kans op een ernstige verstikking is gelukkig klein, zeker bij volwassenen. In de meeste gevallen lukt het om de blokkade op te hoesten. Maar in uitzonderlijke gevallen lukt dat echter niet en blijft de obstructie zitten, wat resulteert in een zuurstofgebrek. Er is dan sprake van een medische noodsituatie, want een zuurstofgebrek is dodelijk.

 

De Heimlichmanoeuvre

Door een buikstoot uit te oefenen, de zogenaamde ‘Heimlichmanoeuvre’, worden de longen samengedrukt en door de luchtdruk kan het object weer losschieten uit de luchtpijp. Deze methode wordt aanbevolen door de belangrijkste organisaties op het gebied van eerste-hulp en maakt ook deel uit van de lesstof van de BHV en EHBO opleiding.

Maar wat nu als ook deze methode faalt? In dat geval is er nu een nieuwe, maar doeltreffende oplossing; de LifeVac. Een anti-verstikkingsapparaat op basis van een mechanisch vacuümeffect. Het wordt soms vergeleken met de ouderwetse gootsteenontstopper. Misschien geen charmante vergelijking, maar wel duidelijk en minstens zo effectief.

Dat het effectief is blijkt uit rapportages en onderzoeken, maar ook uit de vele video’s die op internet te vinden zijn. Nu steeds meer woningen zijn voorzien van een beveiligingscamera of een deurbelcamera zijn er talloze beelden van het succesvolle gebruik van de LifeVac te zien. Het beste bewijs dat het apparaat werkt. Kijk voor enkele van deze video’s op https://life-vac.be/pages/lifevac-rescue-videos

 

Gevaarlijke namaak LifeVac

Het succes van de LifeVac is niet onopgemerkt gebleven. Het product wordt inmiddels nagemaakt en voor een veel lagere prijs op de markt gebracht. Ook wij van BHVtotaal hebben een dergelijk exemplaar gekocht en aan een inspectie onderworpen. Hoewel het product uiterlijk erg veel op de originele LifeVac lijkt, zijn ze kleiner en daarmee is de zuigkracht ook beduidend minder. Deze namaak LifeVac apparaten zijn dus niet of in ieder geval veel minder effectief en daarmee gevaarlijk. Als je het slachtoffer bent geworden van een vervalste LifeVac, raden we je aan onmiddellijk om terugbetaling te vragen en een originele LifeVac te kopen.

Bekijk hier de originele LifeVac!