Gratis verzending v.a. € 200,- anders € 6,95
Beoordeeld met een 8.9 uit 2422 beoordelingen
Klantenservice: Bel ons op: 0252 - 419 247

Vraag naar evacuatiematrassen sterk toegenomen

Brandgevaar is in verzorgingstehuizen aan de orde van de dag. Steeds vaker maken media melding van ontruimingen van verzorgingstehuizen. Alleen al dit jaar, dat nog geen drie maanden op gang is, waren er branden te betreuren in een zorgcentrum in RhenenMaassluis en Eindhoven. In alle gevallen werd tot evacuatie van het verzorgingstehuis overgegaan.

Bewoners van verzorgingstehuizen en zorgcentra zijn een kwetsbare groep. Juist bij een evacuatie in een situatie waarin elke seconde telt blijken de zorgbehoevende bewoners niet altijd in staat het verzorgingstehuis of zorgcentrum vlot te verlaten. Behalve lichamelijke beperkingen blijkt spanning en angst een factor die evacuatie bemoeilijkt. Daarbij vinden veel branden 's avonds en 's nachts plaats, terwijl dan juist minder personeel aanwezig is. Dat roept de vraag op hoe een verzorgingstehuis de evacuatie zo vlot mogelijk kan laten verlopen.

BHVtotaal merkt duidelijk dat de vraag naar evacuatiehulpmiddelen sterk is gestegen. De afgelopen weken meldden meer en meer zorgcentra zich met bestellingen van RescueSheets. De Rescue Sheet is een evacuatielaken dat altijd onder het matras ligt. In geval van nood worden de fixatiebanden van het evacuatielaken aangespannen, en wordt de patient compleet met matras en dekens naar een veilige plaats getrokken. Hiermee zijn zelfs trappen geen obstakel en kunnen snel veel bewoners in veiligheid worden gebracht.

Niet voor niets is dit evacuatiehulpmiddel het meest verkochte in Europa. De Rescue Sheets hebben in de afgelopen 10 jaar een enorme reputatie opgebouwd als veilig en efficiënt evacuatie hulpmiddel. Ruim 100.000 verpleegbedden zijn al voorzien van de Rescue Sheets.