Gratis verzending v.a. € 200,- anders € 6,95
Beoordeeld met een 8.9 uit 2485 beoordelingen
Klantenservice: Bel ons op: 0252 - 419 247
  • Home
  • Actueel
  • Waarom steeds meer klanten kiezen voor een S-CAPEPLUS evacuatiematras?

Waarom steeds meer klanten kiezen voor een S-CAPEPLUS evacuatiematras?

Steeds vaker kiezen klanten voor een evacuatiematras in plaats van een evacuatiestoel en daar zijn ook goede redenen voor. Hoewel soms een evacuatiestoel voor een specifieke situatie zoals hoogbouw een goede oplossing is, heeft een evacuatiematras een aantal belangrijke voordelen:

 

Goedkoper in aanschaf.

Een S-CAPEPLUS evacuatiematras inclusief Wall Cover om deze mooi op te hangen kost slechts €  439,- excl. btw. Dat is grofweg de helft goedkoper dan de goedkoopste Evac Chair die momenteel een prijs heeft van € 890,- excl. btw. Daarnaast zijn de kosten voor training en onderhoud niet eens meegenomen, daar later meer over.

 

Eenvoudiger in gebruik

Het principe van de evacuatiematras is zo simpel dat vrijwel iedereen zonder enige ervaring begrijpt wat de bedoeling is. Juist dat is het mooie aan dit evacuatiemiddel omdat je dan niet hoeft te wachten op getrainder hulpverleners, maar direct in actie kunt komen.

 

Geen onderhoud nodig

De S-CAPEPLUS evacuatiematrassen behoeven geen specifiek onderhoud. Net als u matras thuis is de levensduur misschien niet oneindig, maar er zitten geen bewegende delen in die aan slijtage onderhevig zijn. Onder normale omstandigheden kun je er dus 10 jaar op vertrouwen zonder enige vorm van onderhoud. Dit in tegenstelling tot een evacuatiestoel waarbij jaarlijks onderhoud wordt aanbevolen of volgens sommige leveranciers zelfs verplicht is.

 

Niet of nauwelijks training nodig

Zoals eerder beschreven is het principe van het evacueren met de evacuatiematras zo simpel dat vrijwel iedereen er direct zonder problemen mee aan de slag kan. Uiteraard kan het geen kwaad om het een keer onder normale omstandigheden geoefend te hebben, zodat men bij een calamiteit sneller en slagvaardiger zal kunnen handelen. Bijkomend voordeel is dat dan ook gelijk getest kan worden of de beoogde vluchtroute vrij is van obstakels en daarmee geschikt is voor evacuatie in noodgevallen.

 

Geen kans op beschadiging trappen

Evacuatiestoelen maken gebruik van zogenaamde glijriemen om als een soort rupsbanden over de traptreden te kunnen afdalen. Deze rubberen banden kunnen bij trappen die bijvoorbeeld van hout of tapijt zijn sporen achterlaten. Dat kan in uitzonderlijke gevallen leiden tot onherstelbare schade.

 

Geschikt voor iedere trap

Met een evacuatiematras kun je vrijwel van iedere trap zonder problemen afdalen. Bij een evacuatiestoel is het soms niet mogelijk of zelfs gevaarlijk. Zo is een evacuatiestoel niet te gebruiken op wenteltrappen, schuine trappen of trappen met een hele hoge of juist lage hellingshoek (steilheid).

 

Verschil tussen S-CAPELUS en S-CAPEPLUS Premium

Het verschil tussen een S-CAPELUS Premium en het standaard model zit hem in de kwaliteit van de stof welke is gebruikt voor het glijvlak. Het standaard model is gemaakt van een vlamvertragend polyester, wat sterk genoeg is voor incidenteel gebruik. Als er de behoefte is om regelmatig te oefenen, of wanneer de trappen zijn gemaakt van traanplaten met scherpe punten dan adviseren wij het premium model. Hierbij is het glijvlak gemaakt van Dyneema: een supersterke vezel die ook gebruikt wordt voor kogel- en steekwerende vesten.

Wanneer een instelling evacuatiematrassen aanschaft, dan adviseren wij minimaal 1 S-CAPEPLUS premium aan te schaffen en die te gebruiken voor de oefeningen. De andere evacuatiematrassen kunnen dan van het voordeligere standaard model zijn.