Gratis verzending v.a. € 200,- anders € 6,95
Beoordeeld met een 8.9 uit 2422 beoordelingen
Klantenservice: Bel ons op: 0252 - 419 247

Nieuwe richtlijnen inhoud verbandkoffers

Het Oranje Kruis is een organisatie met als doel om de kennis en kunde van de EHBO te verpreiden. Vanuit die expertise worden periodiek de eerstehulprichtlijnen aangepast aan de actuele inzichten en in het verlengde daarvan wordt ook gekeken naar de aanbevolen inhoud van de verbanddozen. Op dit moment is de richtlijn zoals vastgesteld in 2016 de actueel geldende norm. We zetten de belangrijkste wijzigingen voor de meest verkochte Basis verbandkoffer BHV even op een rij:

Nieuw in de verbandkoffer (Verbandset 2016):

Steriele kompressen niet verklevend 10 x 10 cm (5 stuks)
Dit zijn wondkompressen met een poreuze polyesterfolie, zodat de kompressen wel het wondvocht kunnen absorberen, maar niet aan de wond hechten.
Steriele verbanddoek 50 x 50 cm (1 stuk)
Een steriel (vlies)doek van minimaal 50 x 50 cm voor het afdekken van grote wonden.
Vingerbob vingerverband (5 stuks) Een elastisch tricot netverband te gebruiken als vingersteunverband.

Een aantal artikelen die al jaren tot de standaard inhoud van de meeste verbandkoffers behoren zijn verdwenen uit de door Het Oranje Kruis aanbevolen inhoudslijst. Dit zijn de rollen synthetische watten, de driekante doeken (mitella’s) en de kompressen met een aluminium laagje.

Daarnaast zijn er nog enkele kleine wijzigingen, zo zijn de latex handschoenen vervangen door een variant die minder klachten geeft bij allergieën en beter bestand zijn tegen chemicaliën. Ook de speciale tekentang is uit de lijst verdwenen er wordt nu een puntig pincet aanbevolen die daardoor ook geschikt is voor het verwijderen van teken.

Wilt u meer weten over de nieuwe richtlijnen, bekijk dan de brochure van Het Oranje Kruis