Gratis verzending v.a. € 200,- anders € 5,95
Beoordeeld met een 8.9 uit 2302 beoordelingen
Klantenservice: Bel ons op: 0252 - 419 247
  • Home
  • Actueel
  • Een levensreddende AED in uw bedrijf voor een kwartje per dag?

Een levensreddende AED in uw bedrijf voor een kwartje per dag?

Iedere week overlijden er in Nederland circa 250 mensen aan een hartstilstand.
Dat zijn er al tientallen minder dan enkele jaren geleden. De belangrijkste reden voor deze daling is de verbeterde overlevingskans door de snelle inzet van de Automatische Externe Defibrillator (AED). Inmiddels zijn er in Nederland circa 80.000 AED’s. Deze zijn vooral te vinden bij sportverenigingen, scholen, gemeentehuizen en grotere bedrijven.

Ten onrechte wordt gedacht dat deze levensreddende apparatuur duur in aanschaf en onderhoud is en dus niet betaalbaar voor het MKB. Door marktontwikkelingen is de prijs van een betrouwbare en voordelige AED al gedaald tot circa € 1200,- terwijl dit vroeger meer dan het dubbele was. Met een verwachte levensduur van 12 jaar is de afschrijving slechts € 100,- per jaar. Hoewel de onderhoudskosten per type AED verschillen is dit bij de voordeligste AED slechts € 240,- voor de eerste 12 jaar en dat is dus € 20,- per jaar. Samen met de aanschaf komen de totale kosten dus op € 120,- per jaar, slechts € 0,33 per dag!

Daarnaast kunnen bedrijven in aanmerking komen voor de Kleinschaligheids Investerings Aftrek (KIA) waarmee de aanschaf van een AED een extra aftrekpost tot 28% van de aanschafprijs oplevert. De fiscus betaalt dus ook mee aan uw levensreddende AED. Hij kost u netto dan nog minder dan een kwartje per dag!

Meer weten, of een offerte?
Bel ons gerust: tel 0252 419247 of mail: verkoop@bhvtotaal.nl