Gratis verzending v.a. € 200,- anders € 6,95
Beoordeeld met een 8.9 uit 2473 beoordelingen
Klantenservice: Bel ons op: 0252 - 419 247

Wat gebeurt er met uw afgedankte AED?

AED’s gaan ongeveer 10 tot 14 jaar mee en zijn hierna aan vervanging toe. Hoewel deze oude toestellen niet meer kunnen worden gebruikt voor hun oorspronkelijke doel, bevatten ze nog veel bruikbare materialen. Om ervoor te zorgen dat deze materialen niet verloren gaan, kunt u uw oude AED bij ons inleveren.


Hoe gaat het recycleproces in zijn werk?

Wanneer wij voldoende AED’s hebben verzameld worden deze opgehaald door Stichting Open. Deze organisatie richt zich op het inzamelen en recyclen van elektronisch afval (e-waste). Ze werken samen met verschillende partners en recyclers om ervoor te zorgen dat het afval op een duurzame manier wordt verwerkt en dat de grondstoffen opnieuw worden gebruikt.

Het recycleproces begint met het ontdoen van de condensator van het apparaat. Vervolgens worden de overgebleven delen verwerkt door middel van een shredder, waarbij grote magneten metaal en niet-metaal scheiden. Het ijzer en metaal kunnen weer als grondstof dienen voor nieuwe producten. Het laatste restafval gaat de verbrandingsoven in, waarbij energie wordt opgewekt. Zo worden alle materialen uit de AED op een duurzame en veilige manier verwerkt en gerecycled.


AED batterijen

Voor de recycling van AED-batterijen werken we samen met Stibat. Deze organisatie houdt zich bezig met de inzameling en recycling van accu’s en batterijen. Batterijen en accu’s verzamelen wij in een ton. Eens in de zoveel tijd komt er een vrachtwagen langs die de batterijen naar het sorteercentra brengt. Na het handmatig sorteren kan er begonnen worden met recyclen.

De batterijen worden verpulverd en gaan een oven in op 850°C, waardoor er metalen teruggewonnen worden. Denk hierbij aan ijzer, lood, zink en mangaan, die kunnen worden gebruikt als grondstof van nieuwe producten. Zo krijgen ook batterijen een tweede leven!


Duurzame toekomst

Door uw oude AED bij ons in te leveren draagt u bij aan een duurzame toekomst. Het recyclingproces zorgt ervoor dat grondstoffen uit oude AED's opnieuw kunnen worden gebruikt voor nieuwe producten. Bovendien draagt een efficiënte en veilige transport- en afvalverwerkingsproces bij aan een beter milieu.